Skip to content Skip to footer

Stolnotenisový turnaj na Katolíckej univerzite

Dňa 18.4.2013 sa konal ďalší turnaj v stolnom tenise na Katolíckej univerzite. Turnaj sa konal v telocvični ZŠ miestnej časti Rybárpole.

Súťaž na našej univerzite má už svoju tradíciu a zapísala sa do povedomia študentov.

Zvláštnosťou turnaja bolo, že sa ho mohli zúčastniť nielen študenti, ale aj učitelia a zamestnanci KU. Som veľmi rád, že sa túto moju myšlienku podarilo zrealizovať.

Turnaj mal 15 účastníkov, 11 mužov a 4 ženy, ktorí boli rozdelení do 3 rôznych kategórií: zamestnanci, študenti, študentky. V kategórii „Študenti“ bolo prihlásených  8 študentov a boli rozdelení do dvoch skupín po štyroch. U študentov sa v semifinále stretli Peter Luha a Tomáš Ďuriš. Druhou semifinálovou dvojicou boli Tomáš Kubej a Tomáš Žolna. Po ťažkom zápase študentov s menom Tomáš, vyhral tesným rozdielom po pekných výmenách Tomáš Žolna.
Vo finále už však nestačil na Petera Luhu, ale napriek tomu bol veľkým prekvapením turnaja. Na treťom mieste skončil Tomáš Kubej. Súťažiacich na prvých troch miestach boli udelené zaujímavé vecné ceny. Srdečne blahoželáme.

V kategórii „Zamestnanci“ sa hralo systémom každý s každým na 3 víťazné sety. Víťazom sa stal hráč, ktorý získal najviac bodov. V tejto skupine bol univerzitný kaplán Dušan Galica, učiteľ telesnej výchovy Andrej Hubinák a vedúci katedry sociálnej práce Stanislav Košč. Skupina bola vyrovnaná a mohli sme vidieť skutočne pekné výmeny a zápasyboli často vyhrané tesným rozdielom. Nakoniec sa na 3. mieste umiestnil S. Košč, na 2. mieste A. Hubinák, a na 1. mieste D. Galica.
Pre súťažiacich na prvých troch miestach boli pripravené zaujímavé vecné ceny. Srdečne blahoželáme.

V kategórii „Študentky“ sa hralo taktiež systémom každý s každým na 3 víťazné sety.  V tejto skupine hrali Michaela Mikundová, Katarína Kavcová, Erika Žolnová, Ľubica Ďurajdová. Víťazkou sa stala hráčka, ktorá získala najviac bodov. Po sčítaní sa z celkového triumfu tešila Ľubica Ďurajdová, ktorej sa podarilo poraziť minuloročnú víťazku Eriku a tak ju odsunula na 2.miesto. Tretia bola Katarína Kavcová. Aj v tejto kategórii boli pre prvé tri miesta pripravené zaujímavé vecné ceny. Víťazom srdečne blahoželáme.

Na záver tohto podujatia sa stretol víťaz kategórie „Študenti“ a víťaz kategórie „Zamestnanci“ proti sebe o putovný pohár Katolíckej univerzity. Bolo to veľmi dramatické a zaujímavé finále medzi Petrom Luhom a Dušanom Galicom, obohatené o krásne výmeny. Nakoniec sa po tesnom výsledku radoval z celkového víťazstva študent Peter Luha, ktorý obhájil víťazstvo aj z minuloročného stolnotenisového turnaja. Srdečne blahoželáme.

Chcem sa poďakovať všetkým účastníkom, ktorí sa turnaja zúčastnili a najmä zamestnancom Katolíckej univerzity, ktorí svojou iniciatívou môžu viesť ďalej študentov k rozvíjaniu stolného tenisu na našej univerzite. Teším sa na opätovné stretnutie na budúci rok, alebo pri akýchkoľvek turnajoch v stolnom tenise. Verím, že v ďalšom turnaji bude účasť bohatšia o zamestnancov, ktorí sa venujú stolnému tenisu súťažne, ale aj rekreačne.

Fotogaléria: Stolnotenisový turnaj na KU

Autor: Roman Bella